Henkel u Srbiji

henkel

Henkel Ceresit fabrike
izgrađene su po modernim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima.

NAŠE VREDNOSTI

  • kvalitet usluge
  • briga o potrošačima
  • briga o zaposlenima
  • otvaranje novih sektora

      ▪Henkel predstavlja jednu od globalno najznačajnijih poslovnih grupacija u hemijskoj industriji, čija paleta proizvoda uključuje deterdžente i proizvode kućne hemije, kozmetičke i proizvode za negu tela, građevinske lepkove kao i lepkove za industrijske i proizvodne sisteme, sa ukupnim prometom od 14,1 milijarde evra u 2008. godini. Kupovinom akcija u kruševačkoj Merimi, ova kompanija ušla je na srpsko tržište, a danas je vlasnik 99,75% akcija ove kompanije.

      ▪Za ovaj važan korak u svojoj ekspanziji kompanija Henkel odlučila se zbog tradicije, kvaliteta i ugleda fabrike Merima, snage njenih brendova, kao i potencijala i geografske pozicije domaćeg tržišta, koje se svojom centralnom pozicijom može nametnuti kao snabdevač celog regiona jugoistične Evrope. Do danas je investirano više od 64 miliona evra, a zbog velikih potreba tržišta, za rekordnih devet meseci izgrađena je i nova Henkel Ceresit fabrika za proizvodnju građevinskih lepkova u Inđiji, opštini koja izuzetnim geografskim položajem i odličnom povezanošću pruža najviše mogućnosti za izvoz. Na istoj lokaciji, sredinom 2008. godine otvorena je i nova fabrika za proizvodnju tečnih maltera.

      ▪Henkel Ceresit fabrike izgrađene su po najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima. Pored domaćeg tržišta, iz Henkel Ceresit fabrika snabdevaju se i tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore i Makedonije. U cilju pružanja što kvalitetnije usluge kupcima, Ceresit nudi kompletne sisteme proizvoda za polaganje keramike, glet mase, praškaste proizvode za hidroizolaciju, sve vrste zaptivača za, u, i oko kuće, kao i kompletnu paletu proizvoda za termoizolaciju. Uskoro će u Inđiji biti otvoren još jedan proizvodni pogon, čime ova kompanija potvrđuje nameru da dugoročno ulaže u Srbiji, a svoju lidersku viziju Henkel dokazuje svojom dominantnom prisutnošću u prodajnim objektima širom Srbije.