Novosti

Objavljeno: 18.09.2013

Ceresit palete u novom pakovanju

Stretch hoodU fabrici Ceresit u Inđiji početkom 2013. godine pokrenut je novi projekat. Reč je o novom paletizeru Ceresit Stretch Hood, koji donosi potpuno nov način pakovanja paleta. Ovom inovacijom, vrednom 60 miliona dinara, smanjena je mogućnost deformacije palete i proizvoda pri transportu i obezbeđeno sigurnije skladištenje paleta napolju.

Nov način pakovanja paleta pokrenut je početkom 2013. godine i od tada sve što od proizvoda kompanije Henkel Srbija izađe iz fabrike na paleti pakuje se na taj način. Taj nov način pakovanja podrazumeva unapređenje procesa u tehnološkom smislu i uvođenje inovacija u pakovanje proizvoda, što doprinosi sigurnijem transportu proizvoda koji su sada i bolje složeni na samoj paleti. Samim tim, i distributerima i potrošačima osigurava se kvalitet i zadovoljstvo rada s Ceresit proizvodima. Sektor Adheziv i tehnologije u kompaniji Henkel Srbija kontinuirano ulaže u proizvodni proces kako bi na što bolji način zadovoljio potrebe distributera i maloprodaje kojima to ide u prilog zbog svih prednosti novog pakovanja. Dobri partnerski odnosi veoma su važni i zato se u kompaniji Henkel trude da ulažu u njih.

Investicija koju je Ceresit namenio razvoju tehnološkog unapređenja procesa pakovanja vredna je 60 miliona dinara. Ovim se inovacijama, između ostalog, doprinelo većoj sigurnosti na radu, smanjenju fizičkog napora koji ovaj proces iziskuje, a smanjena je i mogućnost od požara, ali i troškovi održavanja mašina. Prednosti koje ovakav način pakovanja pruža svakako su bolja zaštita proizvoda i pakovanja u svim vremenskim uslovima. To distributerima proizvoda kompanije Henkel, kao i maloprodaji, pruža mogućnost skladištenja paleta napolju onda kada je ograničen skladišni prostor. Osim toga, nudi se i veća sigurnost paleta pri skladištenju u smislu kompaktnosti i hermetičkog zatvaranja, a uz to i savršena vizuelna preglednost. Folije koje se koriste najvišeg su kvaliteta i garantuju zaštitu od vlage, toplote i fizičkog oštećenja, a transparentne su i omogućavaju jasan pregled sadržaja palete. Na tržištu Srbije ta tehnologija pakovanja još se nije ustoličila, te u tom pogledu kompanija Henkel Srbija i brend Ceresit ukazuju na nove, više standarde proizvodnje.

Distributeri će prvi primetiti razliku između Stretch Hood paleta i klasičnih pakovanja koja konkurenti na tržištu i dalje koriste. Kompanija Henkel je društveno odgovorna, te je i ovaj put uzet u obzir ekološki momenat pri unapređenju sigurnosti na radu, ulaganjem u tehnologiju i ljude. Kadrovi koji rade na poslovima pakovanja proći će odgovarajuću obuku za primenu novih mašina u organizaciji kompanije, čime se inoviraju i aktuelizuju njihova znanja i veštine. Novi sistem pakovanja ispunjava ekološke zahteve, obezbeđuje minimalne troškove pakovanja uz maksimalnu zaštitu proizvoda, vrlo je fleksibilan u odnosu na veličine proizvoda, lako se održava, vodootporan je, ne lepi se za proizvode, a sam proces pakovanja je ubrzan, štedi energiju i smanjuje rizik od požara. Uz to, smanjeni su i troškovi održavanja mašina.

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *